Een dure klus

Aan de klus

Ik ben altijd al een gympenmeisje geweest. Ik heb het een tijd geprobeerd hoor, echte hakken, leuke laarsjes en pumps, maar ik vind het niet zo lekker zitten, het past niet bij hoe ik ben en daarnaast ben ik niet heel veel langer dan mijn man, waardoor je al gauw terugvalt op het heerlijke platte schoeisel. Ik heb echt een flinke collectie door de jaren heen gebouwd, maar die collectie is vorig weekend helaas uitgedund door het overlijden van een paar van mijn favoriete schoenen. En dat terwijl ik er juist had over nagedacht om ze  van te voren uit te doen! Het ging namelijk als volgt: wij hebben zolang we in dit huis wonen al een hekel aan de voortuin die hierbij is aangelegd. Het is een behoorlijk stuk grond wat compleet onhandig is ingericht. Er staan planten op plaatsen waar ze niet horen, er zijn stukken oppervlakte waar je bijna niet bij kan komen en als klapper op de vuurpijl staat er midden op het terrein een heg. Ja, je hoort het goed, deze staat NIET aan de zijkant van de tuin, maar middenin. We besloten deze daarom maar eens eruit te gaan halen. We wilden namelijk gewoon een groot terras aanleggen, waarvoor de grond vrij moet zijn.

Aankoop

Dat betekende dus dat we dit weekend flink aan de graaf gingen. Ik begon met mijn schop de grond om te spitten maar bedacht me vrij snel dat mijn huidige schoenen daar natuurlijk niet voor geschikt waren. Ik heb ze daarom keurig uitgedaan en aan de kant weggezet en ben in oudere schoenen verder gegaan. Na een paar uur waren we gelukkig klaar en we zagen er niet uit: we zaten onder de modder. Bij het opruimen van de spullen in de tuin (hoeveel tuingereedschap je nodig hebt voor zo een klus is echt abnormaal) zag ik opeens mijn ergste nachtmerrie: blijkbaar waren we iets te enthousiast geweest met hem omspitten en hadden mijn schoenen niet veilig gestaan: ze waren helemaal begraven onder de natte aarde. Wat een ramp, die kon ik natuurlijk meteen weggooien.  Ik vond het heel jammer, maar besloot dat ik na een dag hard werken mezelf wel mocht verwennen met een goed cadeau. Daarom heb ik een paar waldlaufer schoenen besteld en een paar Remonte schoenen. De nieuwe collectie is geweldig en ze hebben daar gelukkig keus genoeg. En de volgende keer dat ik ga klussen zet ik mijn schoenen weer veilig binnen.

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Is jouw huis al klaar voor de feestdagen?

Hoor je ze al aankomen? Met rinkelende belletjes, zacht geurende speculaaspoppen en het knisperen...

In een Vegan Restaurant Den Haag ontdek je wat...

Je denkt bij vegan eten misschien niet direct aan lékker eten, maar alleen aan...

Wat zijn passende gerechten bij een wijntje?

Wijn is een geweldige drank die veel mensen graag drinken. Er zijn vele verschillende...

Je badkamer inrichten hoeft zeker niet lastig te zijn

Wanneer je een nieuwe woning gaat kopen of huren, is het belangrijk om na...

Alle voordelen van een elektrische bakfiets op een rijtje

Fietsen is een geweldige manier om gezond te blijven en tegelijkertijd het milieu te...

Ga voor zeep met arganolie voor een gezonde huid

Het is voor iedereen belangrijk om te zorgen voor een gezonde huid. Je hebt...

Populaire categorie├źn

Comments