Ervaar jij jouw trap ook steeds meer als een obstakel?

De meeste woningen in Nederland zijn niet toekomstbestendig wanneer het gaat over oud worden. Slaapkamers worden vaak op de eerste etage gesitueerd en dat is geen probleem wanneer je nog jong van lijf bent, maar wanneer je ouder wordt kan de trap een grote uitdaging worden. Niet alleen kan het moeilijk worden om boven, dan wel onder te komen, het kan ook gevaarlijk worden wanneer je niet helemaal meer zeker op je benen staat. Betekent dit dus dat je maar beter naar een andere woning kunt verhuizen? Nee! Het betekent dat je moet kijken welke traplift het meest geschikt is voor jouw situatie. Wij leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Moeiteloos de trap op en af!

Voor ouderen kan het een hele klus zijn om de trap op of af te lopen. In dat geval kan een traplift uitkomst bieden. Deze lift wordt in de vorm van een rails langs de zijkant van de trap geïnstalleerd. Over deze rails beweegt een stoel waar je op kunt plaatsnemen. De stoel is voorzien van leuningen zodat je niet alleen lekker, maar ook veilig kunt zitten. Met een druk op de knop beweegt de stoel zich langs de rails omhoog, of juist omlaag. ‘Traplopen’ zal nooit meer hetzelfde zijn want het enige dat je hoeft te doen, is plaatsnemen en rustig afwachten totdat de lift aangekomen is waar jij wilde zijn. Heb je huisgenoten die nog wel kunnen traplopen? Maak je geen zorgen. Deze kunnen de trap nog gewoon blijven gebruiken want de lift neemt nauwelijks ruimte in.

Is iedere trap geschikt voor een traplift?

Er zijn heel veel verschillende soorten trappen: rechte trappen, wenteltrappen, trappen met tussenplateaus, smalle trappen en noem het allemaal maar op. Het goede nieuws is echter dat geen trap ongeschikt is voor trapliften. Iedere trap kan voorzien worden van een lift want iedere rails wordt op maat gemaakt. Daardoor kun je zelfs van een wenteltrap een lift maken. Neem daarom even contact op met je leverancier om te horen wat de mogelijkheden zijn. Deze kan de situatie bij jou ter plekke komen bekijken en je advies geven. Tegelijkertijd kan deze ook meteen een prijsopgave geven.

Wil je kosten besparen?

Wanneer je op je oude dag van een schamel pensioen moet zien rond te komen, kan een traplift kopen een investering zijn. Gelukkig zijn er manieren om de kosten te dekken. Kies voor een tweedehands lift, of overweeg om een lift te huren in plaats van hem te kopen. Je kunt ook bij je gemeente informeren naar subsidies. Vraag je leverancier even naar de mogelijkheden. Deze kan je helpen om de kosten te dekken en kan je ook vaak precies vertellen wat er in jouw gemeente allemaal geregeld kan worden.

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Ontdek de meest uitdagende sport bij Padel Limburg

Padel, een snelgroeiende sport in Nederland, wint aan populariteit vanwege de toegankelijkheid en het...

Hoe je carrière een boost geeft met een opleiding...

Wil je jouw carrière naar een hoger niveau tillen? Een opleiding Bedrijfskunde kan je...

De ultieme tips voor het kiezen van jouw telefoon-...

Ben je op zoek naar een nieuw hoesje voor je telefoon of iPad? Geen...

Elevate Your Garden Game: Ordering Topsoil and Sand Made...

Creating the perfect garden is no easy feat, but with the right materials, you're...

Elevate Your Garden Game: Ordering Topsoil and Big Bag...

Creating a stunning garden is a rewarding experience, and choosing the right materials is...

Elevate Your Garden Game: Big Bag Ophoogzand and Tuinaarde...

Are you looking to level up your gardening skills and create a beautiful, thriving...

Populaire categorieën

Comments