Ervaar jij jouw trap ook steeds meer als een obstakel?

De meeste woningen in Nederland zijn niet toekomstbestendig wanneer het gaat over oud worden. Slaapkamers worden vaak op de eerste etage gesitueerd en dat is geen probleem wanneer je nog jong van lijf bent, maar wanneer je ouder wordt kan de trap een grote uitdaging worden. Niet alleen kan het moeilijk worden om boven, dan wel onder te komen, het kan ook gevaarlijk worden wanneer je niet helemaal meer zeker op je benen staat. Betekent dit dus dat je maar beter naar een andere woning kunt verhuizen? Nee! Het betekent dat je moet kijken welke traplift het meest geschikt is voor jouw situatie. Wij leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Moeiteloos de trap op en af!

Voor ouderen kan het een hele klus zijn om de trap op of af te lopen. In dat geval kan een traplift uitkomst bieden. Deze lift wordt in de vorm van een rails langs de zijkant van de trap geïnstalleerd. Over deze rails beweegt een stoel waar je op kunt plaatsnemen. De stoel is voorzien van leuningen zodat je niet alleen lekker, maar ook veilig kunt zitten. Met een druk op de knop beweegt de stoel zich langs de rails omhoog, of juist omlaag. ‘Traplopen’ zal nooit meer hetzelfde zijn want het enige dat je hoeft te doen, is plaatsnemen en rustig afwachten totdat de lift aangekomen is waar jij wilde zijn. Heb je huisgenoten die nog wel kunnen traplopen? Maak je geen zorgen. Deze kunnen de trap nog gewoon blijven gebruiken want de lift neemt nauwelijks ruimte in.

Is iedere trap geschikt voor een traplift?

Er zijn heel veel verschillende soorten trappen: rechte trappen, wenteltrappen, trappen met tussenplateaus, smalle trappen en noem het allemaal maar op. Het goede nieuws is echter dat geen trap ongeschikt is voor trapliften. Iedere trap kan voorzien worden van een lift want iedere rails wordt op maat gemaakt. Daardoor kun je zelfs van een wenteltrap een lift maken. Neem daarom even contact op met je leverancier om te horen wat de mogelijkheden zijn. Deze kan de situatie bij jou ter plekke komen bekijken en je advies geven. Tegelijkertijd kan deze ook meteen een prijsopgave geven.

Wil je kosten besparen?

Wanneer je op je oude dag van een schamel pensioen moet zien rond te komen, kan een traplift kopen een investering zijn. Gelukkig zijn er manieren om de kosten te dekken. Kies voor een tweedehands lift, of overweeg om een lift te huren in plaats van hem te kopen. Je kunt ook bij je gemeente informeren naar subsidies. Vraag je leverancier even naar de mogelijkheden. Deze kan je helpen om de kosten te dekken en kan je ook vaak precies vertellen wat er in jouw gemeente allemaal geregeld kan worden.

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Op wat voor manier dragen sommige soorten planten bij...

De meeste mensen kennen de tijd dat ze op reis zijn als een moment...

Wat voor verandering betekent het voor jade en gio...

Samenwonen is een grote stap in het leven van iedereen. Het is een transformatie...

Is het tijd voor die verbouwing?

Iedereen heeft het wel in huis, dat ene plekje wat je al jaren lang...

Ervaar jij jouw trap ook steeds meer als een...

De meeste woningen in Nederland zijn niet toekomstbestendig wanneer het gaat over oud worden....

Hoe vind je informatie betreffende lokale vacatures in wonen...

Wil je graag de meest recente informatie betreffende lokale vacatures in wonen plus...

Welke kledingmerken bieden leuke kidskleding aan?

Geniet van de leukste kidskledingmerken voor travelers Als je op zoek bent naar leuke...

Populaire categorieën

Comments