Is het tijd voor die verbouwing?

Iedereen heeft het wel in huis, dat ene plekje wat je al jaren lang aan wilt pakken. Het wordt constant uitgesteld omdat het niet het juiste moment is, maar stiekem staat die bovenaan je wenslijstje. Misschien is het de keuken, ene plek waar dat kookeiland precies past of toch de badkamer, waar dat bad je meer ontspanning zou kunnen geven. Ook is het mogelijk dat er een gezinsuitbreiding aan zit te komen en het daardoor handig is om een dakkapel te laten plaatsen zodat er meer ruimte is voor de kinderen om te slapen. Het kan erg duur zijn om dit direct uit eigen zak te betalen. Daardoor is het mogelijk een hypotheek voor verbouwing aan te vragen. Hiermee kunt u tegen de lage hypotheekrente gemakkelijk geld lenen om het huis te verbouwen.

Wat houdt zo’n verbouwingshypotheek in

Het is niet zo zeer een andere hypotheek maar het houdt in dat je de huidige hypotheek verhoogt om geld vrij te maken voor een verbouwing. Dit is vaak een tweede hypotheek die dan bovenop de al bestaande wordt afgesloten. Dit zorgt ervoor dat je niet direct het volledige bedrag hoeft te betalen voor een verbouwing maar dit in gedeeltes over een langere periode kan uitsmeren. Het is vaak wel nodig dat er een overwaarde op het huis is. Hiermee kan de bank het huis alsnog als onderpand gebruiken voor het vertrekken van het geld. Het is ook mogelijk als er al een gedeelte van de hypotheek is afgelost dat het verschil hiervan weer geleend kan worden, een zogenoemde onderhandse verhoging. Dit scheelt omdat er niet opnieuw naar de notaris gegaan hoeft te worden.

Voor wie is dit mogelijk

Het is hangt van een hoop factoren af of dit een regel is die mogelijk is. Bijvoorbeeld hoeveel de woning momenteel waard is, wat de hoogte is van de lopende hypotheek en de inkomsten die momenteel verdient worden. Je kunt namelijk maximaal 100% van de woningwaarde lenen. Als deze dus hoger is dan de huidige hypotheek kan er een stuk vrij gemaakt worden. Het is wel mogelijk om 6% boven de woningwaarde te lenen, dit geldt alleen als het verduurzamende projecten inhoudt. Denk hierbij aan zonnepanelen of isolering. Wel wordt er gekeken naar de waarde van de woning nadat de verbouwing klaar is. Dit kan dus betekenen dat er een flink wat mogelijk is als de verbouwing inhoud dat de waarde van het huis ook omhoog gaat. Heb je al meer zin gekregen in die verbouwing, bespreek het altijd eerst met een hypotheekadviseur. Deze kan je alles vertellen wat je nodig hebt en eventuele vragen beantwoorden.

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Ontdek de beste spaarbanken: vergelijk en kies je spaarrekening

Als je je zuurverdiende geld opzij zet, wil je er zeker van zijn dat...

De perfecte eetkamerstoelen online kopen: een simpele stap-voor-stap handleiding

Heb je ooit nagedacht over de mogelijkheden die online winkelen voor eetkamerstoelen met zich...

Ontgift je lichaam met een detox sapkuur van dr....

Voel je je de laatste tijd een beetje traag? Heb je het gevoel dat...

Je hbo marketing diploma halen? ontdek de voordelen van...

De wereld van marketing is dynamisch en altijd in beweging. Om bij te blijven,...

Privé leasen zonder zorgen: ontdek de voordelen!

Je hebt vast weleens gehoord van private lease, maar wat houdt het precies in...

De ultieme tips voor het kiezen van jouw telefoon-...

Ben je op zoek naar een nieuw hoesje voor je telefoon of iPad? Geen...

Populaire categorieën

Comments