Ga jij internationaal verhuizen?

Let’s get lost. Maar liever niet. Ik wil namelijk zelf liever weten waar ik naartoe ga, wanneer, met wie, hoe, en alles daaromheen. Ik ben een beetje een controlfreak, ik hou van alles weten. Ik noem het gezonde nieuwsgierigheid, mijn vrienden en familie noemen het een licht obsessieve persoonlijkheid. Maar hallo! Internationaal verhuizen is niet zomaar iets dat je even snel doet en regelt.

Stage

Ik ga volgend jaar voor mijn opleiding een jaar naar het buiteland verhuizen. Vanwege de beschikbare stages en mijn opleiding is het land van keuze Canada geworden, een prachtig uitgestrekt land met veel natuur en vriendelijke mensen. Ik kom zelf uit Amsterdam, wat een klein stadje is en waar het toch vaak een ‘ons kent ons’ cultuur is. Binnen een halfuur ben je wel in elke buurt, oost, west, noord. Kwestie van tram, metro of bus pakken. Of fiets natuurlijk!

Niet vergeten dat Nederland een fietsland is. Even de fiets pakken naar de supermarkt, naar school, naar werk, zulke dingen zit er in een enorm land als Canada niet in. Je moet sowieso dus als eerst je rijbewijs halen. Dat is al nummer 1. Zowel in Canada als Amerika liggen de afstanden zo ver uit elkaar dat die nauwelijks te overbruggen zijn behalve per auto. Maar je moet dáár geloof ik ook je rijbewijs halen, vanwege de leeftijd en lengte van je rijbewijs.

Benodigheden

Let allereerst op welk land je überhaupt wel binnen kan komen. Amerika met Trump’s visum wetten is bijna niet mogelijk om als stagaire te betreden. Zeker niet als je oorspronkelijk uit een Islamitisch land komt. Canada daarentegen is veel makkelijker binnen te komen! Mijn tweede keuze was de UK (United Kingdom) waar Ierland, Schotland en Engeland onder vallen. Helaas zijn die landen heel erg druk bezig met de Brexit, waardoor je als buitenlander niet zeker weet of ze je meteen terugsturen zodra je daar geland bent. Jammer, want het zijn prachtige landen met veel mogelijkheden! Weer komt Canada als winnaar en Engelssprekend land uit de bus.

Daarna kun je kijken naar woningen, vervoer en praktische zaken als verzekering. Als laatste is er het dure vliegtuig ticket, en als je vliegangst hebt wordt deze pittig; Canada is namelijk vrij ver vliegen! Met vijftien grote koffers moet je al geregeld hebben hoe je bij je huis aankomt. Ik vind het zelf handig alvast dingen vooruit te sturen. Een contact persoon kan je hierbij goed helpen. En meubels zijn uiteindelijk helemaal niet nodig; die heb je daar ook wel.

Nou, goede reis en succes!

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Waarom gebruiken 8000 webwinkels in Nederland nog steeds Magento...

Iedereen die het een en ander weet over e-commerce, zal je vertellen dat Magento...

Hoe je kunt profiteren van Supersales

Het internet heeft het tegenwoordig zo gemakkelijk gemaakt voor mensen om alles te kopen...

Geld moet rollen

Stilstaand geld is net zo zonde is als een stilstaande windmolen. Geld zou niet...

De vele voordelen van een natuurlijke shampoo bar

Wist je dat het tegenwoordig helemaal niet meer nodig is om shampoo in plastic...

Een puincontainer huren voor een goede prijs

Tegenwoordig is het niet heel makkelijk om een huis te kopen en veel mensen...

Bijles aan huis, voor als je leren moeilijk vindt

Vind jij leren voor school lastig? Bijles aan huis kan voor jou de oplossing...

Populaire categorieën

Comments