Het kroontje voor op het huis

0
568

Heb je een dak boven je hoofd? Boven je huis? Dat is heel erg fijn. Zonder dak zouden jij en je spullen namelijk snel nat worden. Of ziek. Deze gevel heeft soms wel eens onderhoud nodig, net als alle andere spullen in huis. De gevel heeft dan gevelonderhoud nodig. Gevelonderhoud kun je zien als verschillende zaken. Onder gevelonderhoud valt het reinigen van de gevel, het voegwerk, impregneren en nog veel meer. Wil je weten wat er allemaal onder gevelonderhoud valt, wat het inhoud en of je het allemaal zelf moet doen? Lees dan verder.

Voeg alles maar bij elkaar

Een eerste onderdeel van het gevelonderhoud is vaak de voegen repareren. Daarnaast is het voegen repareren ook een heel erg belangrijk onderdeel van gevelonderhoud. Met voegen repareren zorg je er namelijk voor dat scheuren die er zijn ontstaan ook niet meer zijn. Als je de voegen repareren te laat doet, kan het zijn dat het ’s avonds niet helemaal droog zal blijven. Hierdoor zal je naar langere tijd schimmel gaan krijgen. Het is dus belangrijk om de voegen repareren te gaan. Wanneer je geen echte timmerman bent of last hebt van hoogtevrees kun je iemand inhuren die voor jou de voegen repareren gaat. Zo hoef je je angsten niet te overwinnen en geen dingen te doen waar je niet voor opgeleid bent.

Beetje nat boven je hoofd

Doordat je in Nederland woont, is het regenachtige weer wel een heel groot kenmerk. Als dat zo is, is het wel belangrijk om je gevel te impregneren. Met impregneren wordt bedoelt dat er een laag over de gevel wordt aangemaakt die ervoor zorgt dat je gevel waterdicht wordt. Zo heb je na het impregneren geen last meer van lekkende muren. Daarnaast zorg je er met impregneren ook voor dat de gevel minder glad wordt. Hiermee bescherm je vooral jezelf, maar ook de werkers die weleens op je dak moeten gaan. Als het vriest en er moet iets op je dak gebeuren, zullen er veel minder snel ongelukken zijn.

Ook zouden de vogeltje het fijn vinden als je je dak laat impregneren. Dan zullen ze ’s nachts niet binnen een seconde van je dak afglijden.

Last van waterschade op je dak? Dat is heel erg vervelend. Het kan zijn dat dan je gevel niet meer zo heel goed is. Gevelonderhoud is daarbij heel erg belangrijk. Zo kun je denken aan de voegen die gerepareerd moeten worden. Of bijvoorbeeld het dak dat minder glad moet gemaakt worden door middel van impregneren.