Klussen met deze tips

0
594

Als je aan klussen denkt, is het eerste beeld wat vaak op je netvlies verschijnt: een stoere man aan het werk. Maar dat beeld verandert gelukkig steeds meer naar het idee dat klussen eigenlijk voor iedereen is die het maar leuk vindt om met de handen bezig te zijn. Hoe je het ook went of keert: klussen is in principe voor iedereen! Zelfs voor de mensen die zeggen dat ze twee linkerhanden hebben kan het hartstikke leuk zijn om iets zelf te repareren of iets nieuw te maken. Onder het begrip klussen valt namelijk een hele hoop. Dat kan betekenen dat je de deurpost moet repareren, maar het kan ook betekenen dat je van plan bent om zelf de schutting te maken en neer te zetten. Dat is ook het leuke van klussen, aan de ene kant is het super praktisch, aan de andere kant kun je er eigenlijk ook al je creativiteit in kwijt omdat je altijd bezig bent met het bedenken van creatieve oplossingen. Dit zijn een paar tips voor het klussen die handig zijn om te weten!

Goede kleding

Als je gaat klussen kan je er eigenlijk wel altijd vanuit gaan dat je vies gaat worden of dat je kleding er op een bepaalde manier op achteruit zal gaan. Je zal je broek niet zo snel scheuren tijdens het ophangen van een lamp, maar wanneer je in de schuur aan het zagen bent of wanneer je planken moet gaan lakken of verven, is het wel zo slim om kleding aan te trekken waarvan je weet dat het niet erg is als het kapot gaat of vies wordt.

Juiste gereedschap

Als je het doet, doe het dan goed, zeggen ze. En dat is met klussen eigenlijk ook het geval. Wees kieskeurig over het gereedschap dat je in huis haalt want dat gaat bepalen hoe soepel het klussen zal gaan. Een goede zaagtafel of een goede boorhamer maakt het grootste verschil als je wilt dat het lukt. Er is een mogelijkheid dat je toch wat meer betaalt voor goede kwaliteit gereedschap maar dat is het op alle vlakken waard. Je bent minder afhankelijk van een optie B en je hebt ook veel meer vertrouwen in het apparaat als je weet dat het goede kwaliteit is.

Een plan

En niet onbelangrijk: heb een goed plan. Beginnen met klussen zonder te weten wat je eigenlijk wilt gaan doen is een slecht idee. Wanneer je weet wat je doel is, welke stappen je moet nemen, is het een stuk prettiger om aan het werk te gaan.