Iets van eigen hand

0
805

Wij mensen zijn bijzondere wezens. We hebben het vermogen tot zelfreflectie en kunnen daarnaast nog 100 dingen leren. We kunnen allerlei dingen maken en dat is toch wel heel bijzonder. Op die manier geven we soms ook wat aan de wereld en de maatschappij terug. In deze blog vertel ik je hoe je begint met het maken, als we het bijvoorbeeld over een klusproject hebben. Lees je mee?

Zomaar of geleerd?

Je kan natuurlijk gewoon een beginnen met een beetje rommelen in de schuur. Misschien vind je wel dat je aanleg hebt voor het klussen en bouwen. Maar als dat niet zo is, ondanks dat je het wellicht wel heel leuk vindt, denk er dan eens over na om een cursus of een lessenreeks te volgen. Er zijn genoeg lessenreeksen te vinden waar je de basis onder de knie kan krijgen. Daar schiet je dan al een hoop mee op.

Voor jezelf of een ander?

Wanneer je een nieuw project start, zal je moeten bedenken of je dit voor jezelf of voor een ander doet. Klus je al langer en heb je een naam opgebouwd in de bedrijvenwereld of je eigen vriendengroep, dan kan het zijn dat iemand je een opdracht aanbiedt. Maar je kan ook iets voor jezelf in elkaar zetten. Denk aan een mooie nieuwe salontafel van eigen hand, dat is toch bijzonder. De voldoening zal je dan voelen iedere keer dat je jouw oog erop laat vallen.

Een los idee of een plan?

Soms komen de ideeën zomaar op en beginnen we ergens aan zonder dat we het afmaken. Dat kan nog weleens zonde van je tijd zijn, alhoewel oefening nooit weg is en je wel bezig bent met iets wat je leuk vindt. Ben je van plan echt ergens voor te gaan, maak dan een plan. Zo weet je precies wat je nodig hebt, welke stappen je moet ondernemen en hoelang het al met al duurt.

Wie of wat heb je nodig?

En dan is het bijna tijd om aan de slag te gaan, maar eerst gaan we nog even langs de (online) bouwwinkel. Je hoeft namelijk niet fysiek de deur uit te gaan voor je materialen en gereedschap. Zo kan je multitools kopen bij Bouwmaat, dit is gereedschap dat voor meerdere doeleinden inzetbaar is. Maar daar blijft het niet bij want je kan ook boorhamers online bestellen. Zo heb je straks alles in huis en dat zorgt voor een soepele start van je nieuwe project.