Opzoek naar je droomhuis

0
659

Een eigen huis is de droom van velen. Je eigen paleisje waar je lang voor gespaard en naar uitgekeken hebt. Maar bij het kopen van een huis komt wel het een en ander kijken. Nederland telde begin van dit jaar ruim 17 miljoen bewoners van een huis, woonachtig in bijna 7,9 miljoen woningen. Het rijtjeshuis is daarbij verreweg het meest populair. Van de 7,9 miljoen woningen zijn er rond de 4,5 miljoen koopwoningen. Er zijn dus wel woningen beschikbaar als je wilt gaan kopen maar hoe ga je te werk? Met name nu de vraag veel grote is dan het aanbod is het hebben van veel geduld een voorwaarde op de huizenmarkt.  Als je je droomhuis gevonden hebt zal de verkopend makelaar het koopcontract opstellen en alle bijkomende zaken bespreken. Als je het voorlopig koopcontract getekend hebt, is het vervolgens zaak om meteen met de aanvraag voor een hypotheek te starten. Zonder hypotheek is het voor de meesten niet mogelijk om de aankoop te financieren.

Mooie foto’s van je droomhuis

Als je dan de sleutel van je huis hebt gekregen dan ga je vast meteen met je fotocamera of mobiel aan de slag om iedereen te laten zien hoe trots je op jouw nieuwe huis bent. Filmpjes op social media plaatsen maar natuurlijk ook gewoon foto’s maken waarvan je de mooiste af kan laten drukken. Momenteel is een instant photo enorm populair. Bij instant fotografie wordt direct na de beeldopname een foto afgedrukt. De instant camera’s worden ook wel Polaroid camera’s genoemd, naar het eerste merk dat in 1948 instant fotografie op de markt bracht. Hierdoor werd het voor iedereen mogelijk om direct foto’s te maken, zonder te wachten op het ontwikkelen van fotorolletjes. Door de digitalisering raakte de instax photo op de achtergrond maar is nu dus weer helemaal terug. branded instax is ook een trend om bijvoorbeeld je camera met je bedrijfslogo te laten bedrukken.

Fotografie in het verleden

Wat tegenwoordig zo normaal is, het maken van foto’s, is niet altijd zo vanzelfsprekend geweest. Lang geleden werd de eerste voorzichtige stap gezet op weg naar de huidige fotocamera. De camera obscura was het eerste fototoestel.  De camera obscura, wat in het Latijn donkere kamer betekent was een donkere kamer of een doos met een klein lichtgaatje. Door dit gaatje verscheen een omgekeerde afbeelding van de buitenwereld op een muur. Pas in de loop van 19e eeuw werden de eerste blijvende foto’s ontwikkeld. En tegenwoordig is er met de huidige technieken heel veel mogelijk op het gebied van de fotografie.