Een uitvaartverzekering geeft rust voor je nabestaanden

Niet om je te deprimeren, maar iedereen gaat een keer dood. Dat weten we allemaal. Nu kun je natuurlijk denken dat het jouw tijd wel zal duren en dat jij er toch niet meer bent als je begraven of gecremeerd moet gaan worden. Maar de kans dat je je nabestaanden graag met een financiële strop achterlaat is maar klein. Het is dan wel verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Met deze uitvaartverzekering, ook wel begrafenisverzekering genoemd, kan jouw uitvaart worden betaald. Je nabestaanden hoeven zich dan niet druk te maken over de financiën, alles is al geregeld. En dat is, eigenlijk, wel een prettig idee.

Een uitvaartverzekering kan in natura worden uitgekeerd

Wil je ervoor zorgen dat jij, op termijn, een goede uitvaart krijgt? Dan zul je toch echt eens moeten nadenken over een uitvaartverzekering. Een uitvaartverzekering kan op twee manieren uitkeren: bij jouw overlijden wordt een bepaald bedrag uitgekeerd waarvan jouw uitvaart kan worden betaald, maar een uitvaartverzekering kan ook in natura uitkeren. Wanneer je dan bent overleden wordt alles geregeld in samenspraak met je nabestaanden. Het is wel van belang dat je op tijd begint met het afsluiten van een uitvaartverzekering. Een uitvaart is geen goedkoop iets, daarvoor moet je flink sparen.

Zet je wensen op papier

Heb je een bepaald idee in je hoofd voor jouw uitvaart? Dan is het van belang dat deze wensen bekend zijn bij je nabestaanden. Het kan verstandig zijn om jouw wensen en die van de rest van je gezin eens door te nemen. Bijvoorbeeld tijdens een etentje waarbij iedereen aanwezig is. Het onderwerp is natuurlijk heftig, maar het kan veel duidelijkheid geven over wie wat wil. Dit kan gaan over of iemand begraven of gecremeerd wil worden maar ook over de kleur van de kist of over de muziek die gedraaid moet worden tijdens jouw uitvaartdienst. Het kan verhelderend werken om dat eens te bespreken. Maar zet ook je wensen op papier. Dat is wel zo duidelijk!

Alles kan tijdens jouw uitvaart

Nu ja, bijna alles dan. Het is wel van belang dat er voldoende geld is om aan al jouw wensen te voldoen. Wil jij in een koets met paarden naar je laatste rustplaats worden gebracht? Dat kan! Wil je in plaats van cake en koffie een uitgebreide maaltijd voor jouw nabestaanden? Ook dat kan! Het is slim om jouw wensen mee te nemen in je uitvaartverzekering en de hoogte hierop aan te passen.

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Geld lenen? Bereken dan eerst je lening!

Het kan zijn dat je geld nodig hebt voor een grote uitgave, of misschien...

Zonvakanties: topbestemmingen voor een heerlijke vakantie

Op zoek naar een leuke en ontspannen zonvakantie? Zoek niet verder! Wij hebben een...

Vaccinaties voor op reis: alles wat je moet weten

Heb je binnenkort een vakantie gepland? Dan is het belangrijk om je goed voor...

De Tanita weegschaal

Als je op zoek bent naar een goede, professionele weegschaal, dan is een Tanita...

Een Aroma Diffuser: een ontspannen en gezonde sfeer in...

Wil je een ontspannen sfeer in uw huis creëren zonder een fortuin uit te...

Klussen met deze tips

Als je aan klussen denkt, is het eerste beeld wat vaak op je netvlies...

Populaire categorieën

Comments