Een uitvaartverzekering geeft rust voor je nabestaanden

  0
  641

  Niet om je te deprimeren, maar iedereen gaat een keer dood. Dat weten we allemaal. Nu kun je natuurlijk denken dat het jouw tijd wel zal duren en dat jij er toch niet meer bent als je begraven of gecremeerd moet gaan worden. Maar de kans dat je je nabestaanden graag met een financiële strop achterlaat is maar klein. Het is dan wel verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Met deze uitvaartverzekering, ook wel begrafenisverzekering genoemd, kan jouw uitvaart worden betaald. Je nabestaanden hoeven zich dan niet druk te maken over de financiën, alles is al geregeld. En dat is, eigenlijk, wel een prettig idee.

  Een uitvaartverzekering kan in natura worden uitgekeerd

  Wil je ervoor zorgen dat jij, op termijn, een goede uitvaart krijgt? Dan zul je toch echt eens moeten nadenken over een uitvaartverzekering. Een uitvaartverzekering kan op twee manieren uitkeren: bij jouw overlijden wordt een bepaald bedrag uitgekeerd waarvan jouw uitvaart kan worden betaald, maar een uitvaartverzekering kan ook in natura uitkeren. Wanneer je dan bent overleden wordt alles geregeld in samenspraak met je nabestaanden. Het is wel van belang dat je op tijd begint met het afsluiten van een uitvaartverzekering. Een uitvaart is geen goedkoop iets, daarvoor moet je flink sparen.

  Zet je wensen op papier

  Heb je een bepaald idee in je hoofd voor jouw uitvaart? Dan is het van belang dat deze wensen bekend zijn bij je nabestaanden. Het kan verstandig zijn om jouw wensen en die van de rest van je gezin eens door te nemen. Bijvoorbeeld tijdens een etentje waarbij iedereen aanwezig is. Het onderwerp is natuurlijk heftig, maar het kan veel duidelijkheid geven over wie wat wil. Dit kan gaan over of iemand begraven of gecremeerd wil worden maar ook over de kleur van de kist of over de muziek die gedraaid moet worden tijdens jouw uitvaartdienst. Het kan verhelderend werken om dat eens te bespreken. Maar zet ook je wensen op papier. Dat is wel zo duidelijk!

  Alles kan tijdens jouw uitvaart

  Nu ja, bijna alles dan. Het is wel van belang dat er voldoende geld is om aan al jouw wensen te voldoen. Wil jij in een koets met paarden naar je laatste rustplaats worden gebracht? Dat kan! Wil je in plaats van cake en koffie een uitgebreide maaltijd voor jouw nabestaanden? Ook dat kan! Het is slim om jouw wensen mee te nemen in je uitvaartverzekering en de hoogte hierop aan te passen.