Roadtrip maken in Kroatië? Dit zijn de beste tips! 

Heb je besloten om met de auto het mooie land Kroatië te ontdekken? Dan kan de voorpret officieel gaan beginnen: je kunt je route gaan uitstippelen en gaan bekijken welke bezienswaardigheden en activiteiten je absoluut niet wil missen! Om je hierbij alvast op weg te helpen, zijn vier van de mooiste plekjes van – en de beste tips voor je verblijf in – Kroatië verzameld in dit blog. 

Een actieve start in de mooie stad Porec 

Porec is een prachtige stad waar je veel leuke activiteiten kunt ondernemen. Niet alleen kun je er heerlijk zwemmen, duiken en/of snorkelen, maar je kunt er ook de prachtige natuurgebieden verkennen. Het absolute hoogtepunt? De Plitvice meren, met bijzondere meren die met elkaar verbonden zijn door verscheidene watervallen. Verblijven doe je in een luxe vakantiehuis Porec

De historische stad Rovinj 

Vanuit Porec kun je doorrijden naar Rovinj. Deze prachtige stad is een absolute must voor jouw roadtrip door Kroatië. De stad is gelegen in het noorden van Kroatië, in het gebied Istrië. Deze authentieke stad is perfect geschikt voor een verblijf van meerdere dagen, omdat er zoveel te zien en beleven is! Zo kun je er de Sint Eufemiakerk bezoeken en beklimmen voor een adembenemend uitzicht over de stad, de Boog van Balbi bekijken en het prachtige Amarin Strand bezoeken. Vergeet ook niet de bekende Istrische truffels te bestellen in een van de leuke restaurants. Verblijven in deze stad doe je in een goed uitgerust vakantiehuis Rovinj Kroatië. Heb je genoeg gezien en genoten in Rovinj? Rijd dan door naar Pula!

De bijzondere stad Pula

Van Rovinj rijd je door naar de mooie stad Pula. In Pula zijn de kenmerken van de Romeinse tijd nog goed zichtbaar; zo kun je er het amfitheater en de tempel van Augustus bezoeken. Sla ook zeker de Arco dei Sergi niet over! Een absolute aanrader is het kajakken naar de alom bekende Pula grot of, voor de echte adrenaline junkies, cliff jumpen op een van de rotsen aan de kust.

Trip naar Venetië

Heb je even genoeg van de auto? Laat hem lekker staan en pak de boot voor een dagje uit naar Venetië. Met de boot vaar je in een kleine drie uur al naar deze bijzondere stad. Hier kun je culinair genieten, de prachtige bezienswaardigheden (zoals het Dogenpaleis) bekijken en een romantische gondeltocht doen, waarna je ‘s avonds weer terugkeert naar Pula. 

 

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Ontdek de meest uitdagende sport bij Padel Limburg

Padel, een snelgroeiende sport in Nederland, wint aan populariteit vanwege de toegankelijkheid en het...

Hoe je carrière een boost geeft met een opleiding...

Wil je jouw carrière naar een hoger niveau tillen? Een opleiding Bedrijfskunde kan je...

De ultieme tips voor het kiezen van jouw telefoon-...

Ben je op zoek naar een nieuw hoesje voor je telefoon of iPad? Geen...

Elevate Your Garden Game: Ordering Topsoil and Sand Made...

Creating the perfect garden is no easy feat, but with the right materials, you're...

Elevate Your Garden Game: Ordering Topsoil and Big Bag...

Creating a stunning garden is a rewarding experience, and choosing the right materials is...

Elevate Your Garden Game: Big Bag Ophoogzand and Tuinaarde...

Are you looking to level up your gardening skills and create a beautiful, thriving...

Populaire categorieën

Comments