Wat is beter voor jouw huis rolgordijnen of jaloezieën?

0
694

Als je moet kiezen tussen jaloezieën en rolgordijnen kan dit erg lastig zijn. Ze hebben namelijk beide hun voordelen, maar ook hun nadelen. Daarom kun je hier alles vinden over de voordelen en nadelen van jaloezieën en rolgordijnen. Maar ook wat de geschikte keuze is in welke situatie. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste gordijnen of jaloezieën zult kunnen vinden.

Waarom zijn jaloezieën geschikt voor jouw huis?

Jaloezieën zijn geschikt om een heleboel redenen, maar de eerste is toch omdat ze in zoveel verschillende soorten materiaal verkrijgbaar zijn. Zo heb je bijvoorbeeld aluminium jaloezieën op maat. Deze gaan niet alleen heel erg lang mee omdat ze zo sterk zijn. Maar ook zijn ze nog erg makkelijk schoon te maken. Verder heb je bijvoorbeeld houten jaloezieën maar ook een heleboel andere natuurlijk zoals kunststof. Houten jaloezieën hebben het voordeel dat er zoveel verschillende kleuren zijn en dan niet alleen de kleuren van het hout, maar ook vrijwel alle andere kleuren. Zo kun je bijvoorbeeld ook houten zwarte jaloezieën bestellen. Kunststof jaloezieën zijn meestal wel wit. Maar ze hebben dan wel weer het voordeel dat ze erg gemakkelijk schoon te maken zijn. Ook gaan ze erg lang mee omdat ze zo sterk zijn. Jaloezieën zijn erg goed om privacy binnen je huis te creëren. Wel laten ze nog licht door. Daarom zijn ze ook echt bedoeld voor privacy. 

Waarom zouden rolgordijnen het beste zijn voor in jouw huis?

Rolgordijnen zijn zo goed voor in jouw huis omdat ze niet alleen privacy creëren, maar ook nog een verduisterende werking kunnen hebben. Je hebt namelijk bij gordijnen altijd normale gordijnen en compleet verduisterende gordijnen. Verduisterend gordijnen zijn  gordijnen die helemaal geen licht meer door laten. Dit is natuurlijk perfect voor in bijvoorbeeld slaapkamers. Maar rolgordijnen kunnen alsnog wel veel gebruikt worden om privacy te creëren. Je hoeft namelijk niet per se een rolgordijn te hebben wat compleet verduisterend is. En zelfs als je deze hebt, kun je het nog steeds overal ophangen want je kunt namelijk rolgordijn op maat bestellen. Dit zorgt er natuurlijk voor dat ze overal goed bij passen. 

Hoe zorg je dat de gordijnen of jaloezieën goed in jouw huis passen?

Dit kun je op meerdere manieren doen. Maar een goede manier om er voor te zorgen is om in een donkere ruimte lichte gordijnen of jaloezieën te gebruiken. Je kunt er ook voor kiezen om in een lichte ruimte dan donker gekleurde gordijnen op te hangen, maar dit zorgt ervoor dat er contrast ontstaat en alle aandacht zal hier dan ook op vallen.