Palm oil facts: wat je nog niet wist over palm olie.

Het is je vast opgevallen dat palm olie voor veel voedingsproducten wordt gebruikt, maar wist je dat het ook voor veel verzorgingsmiddelen wordt gebruikt zoals zeep. Er zijn meer palm oil facts die je waarschijnlijk nog niet weet. Het leek mij leuk om eens wat palm oil facts op te zoeken, omdat het zoveel wordt gebruikt (en ja ik kwam er ook achter dat in veel producten die ik gebruik palm olie zit).

 

European palm oil facts

Dat palm olie niet in Europa wordt geproduceerd hoeft niet te zeggen dat we het in Europa niet gebruiken. Het is namelijk in Europa een zeer geliefd ingrediënt voor vele producten. Je zal het vast in je keukenkastje of in de koelkast tegenkomen als de ingrediëntenlijstjes gaat lezen op de etiketten van producten. Om het iets dichter bij huis te houden, komen hier een aantal palm oil facts gerelateerd aan Europa.

 

Wist je dat… er in Europa een European Palm Oil Alliance (EPOA) bestaat die streeft naar een duurzame productie van palm olie. De EPOA maakt zich sterk voor het gebruik van duurzaam geproduceerde palm olie. Het doel van EPOA is dat heel Europa in de toekomst alleen nog maar duurzaam geproduceerde palm olie gebruikt als ingrediënt.

 

Wist je dat… palm olie in Europa de meest gebruikte plantaardige olie volgens EPOA. Daarnaast wordt palm olie ook veel gebruikt in landen zoals China, Indonesië en India.

 

Wist je dat… Europa de op een na grootste importeur is van palm olie. Het is daarom ook zeer goed van EPOA dat zij zich bezig houden met de duurzaamheid van de palm olie productie. Het zou mooi zijn als volgende generaties ook nog konden genieten van de voordelen van palm olie.

 

Wist je dat… er in Nederland de Dutch Alliance Sustainable Palm Oil bestaat. Zij streven er net zoals EPOA naar het alleen gebruik van duurzaam geproduceerde palm olie.

 

Wist je dat… EPOA een website heeft waar zij verschillende inspirerende verhalen delen over ondernemingen en mensen die een bijdrage hebben geleverd aan de verduurzaming van de palm olie productie.

 

Ik hoop dat je met deze palm oil facts je kennis over palm olie hebt kunnen verbreden. En ik hoop natuurlijk dat deze palm oil facts nieuw voor je waren. Ik vond het erg interessant om mij te verdiepen in de palm olie productie, zeker omdat ik het zelf zoveel gebruik. Het viel mij op dat het veel minder schadelijk is dan ik dacht, het was ontzettend interessant om hier over te lezen. Ik kan het iedereen aanraden om een beetje extra onderzoek te doen. 

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Ontdek de meest uitdagende sport bij Padel Limburg

Padel, een snelgroeiende sport in Nederland, wint aan populariteit vanwege de toegankelijkheid en het...

Hoe je carrière een boost geeft met een opleiding...

Wil je jouw carrière naar een hoger niveau tillen? Een opleiding Bedrijfskunde kan je...

De ultieme tips voor het kiezen van jouw telefoon-...

Ben je op zoek naar een nieuw hoesje voor je telefoon of iPad? Geen...

Elevate Your Garden Game: Ordering Topsoil and Sand Made...

Creating the perfect garden is no easy feat, but with the right materials, you're...

Elevate Your Garden Game: Ordering Topsoil and Big Bag...

Creating a stunning garden is a rewarding experience, and choosing the right materials is...

Elevate Your Garden Game: Big Bag Ophoogzand and Tuinaarde...

Are you looking to level up your gardening skills and create a beautiful, thriving...

Populaire categorieën

Comments