Parachutespringen: een onvergetelijke ervaring!

0
1774

Parachutespringen: een onvergetelijke ervaring!

Laat je letterlijk naar ongekende hoogtes brengen met een tandemsprong. Het is niet voor niets dat heel veel mensen parachutespringen op hun bucket list hebben staan. Een sprong uit een vliegtuig vanaf zo’n 10.000 voet zal je een flinke adrenalinestoot opleveren waar je nog dagen lang op kunt teren. De eerste 40 seconden val je met een snelheid van 200 kilometer per uur naar beneden. Een ongekende experience die niemand in z’n leven zal vergeten! Een duosprong is daarmee ook een ontzettend leuk en origineel cadeau. Voor een ander, én voor jezelf. 

Hoe werkt een tandensprong?

Voordat je uit het vliegtuig springt zul je eerst een veiligheidsinstructie krijgen. Dat springt natuurlijk wel zo lekker! Vervolgens vertrekken jij en de instructeur met het vliegtuigje de lucht in voor de gezamenlijke tandemsprong. Jullie delen een tuig en parachute. Uiteraard is deze groot en sterk genoeg om jullie beide te dragen! Op een hoogte van zo’n 9000-13000 voet springen jullie samen naar beneden. Dit komt overeen met zo’n drie tot vier kilometer. Na zo’n 40 seconden een vrije val te hebben gemaakt, opent de instructeur de parachute uit de rugzak. Nu is het pas echt genieten geblazen: je zweeft langzaam naar beneden met een prachtig uitzicht. Langzaamaan komt de grond steeds wat dichterbij. Je instructeur zorgt dat je parachutesprong eindigt in de zogeheten dropzone. Het grote voordeel van een tandemsprong is dat je kunt vertrouwen op een ervaren en gecertificeerde instructeur. 

Geef een tandemsprong cadeau

Parachutespringen is niet alleen ontzettend leuk om zelf te doen, maar het is ook een geweldig verjaardagscadeau. Zeer geschikt om cadeau te geven aan iemand die je dierbaar is of iemand die alles al heeft wat zijn of haar hartje begeert. Veel mensen vinden het leuker om een ervaring cadeau te krijgen dan een tastbaar cadeau. Met een parachutesprong zorg je voor een ervaring van hoog niveau! Je kunt er ook voor kiezen om de tandemsprong vast te laten leggen op film. Deze kan je mee naar huis nemen om er later nog eens een kick van te krijgen. Je kunt natuurlijk ook jezelf én een dierbare een sprong cadeau doen en samen deze ervaring van jullie bucket list afstrepen. 

Parachutespringen op een locatie bij jou in de buurt

Nederland kent verschillende goede locaties voor een onvergetelijke tandemsprong. Op de Wadden vind je bijvoorbeeld Vliegveld Texel en Vliegveld Ameland. In het zuiden van ons land is Vliegveld Midden-Zeeland een geschikte locatie. Deze locaties zijn alle drie makkelijk te bereiken per auto en openbaar vervoer. Ook beschikken ze als enige in Nederland over een Europese Part-SPO-erkenning. Dit houdt in dat ze voldoen aan de strengste eisen die er zijn op het gebied van hun training, staf, onderhoud en meer. Over de veiligheid hoef je je dus absoluut geen zorgen te maken! Onder een palmboom zitten is risicovoller. En bovendien een stuk saaier.