Poetspapier, wat is dat eigenlijk?

Heb je ooit gehoord van poetspapier? Toen ik het voor het eerst hoorde dacht ik, dit moet wel iets met schoonmaken te maken hebben. Daar had ik gelijk in, heel kort gezegd zijn het grote rollen papier.
Zelf dacht ik er nooit over na maar de schoonmakers en schoonmaakbedrijven moeten ook ergens hun spullen vandaan halen. Ik vond het een interessant onderwerp, dus ben ik op onderzoek uit gegaan waar en hoe schoonmakers/schoonmaakbedrijven aan hun spullen komen. Ook of het duidelijk is welke spullen gekocht moeten worden en wat het verschil is.
Want heel eerlijk, waar zouden de meeste kantoren zijn zonder hun schoonmaakploeg. Niet alleen kantoren maar ook restaurants en hotels. Sommige mensen die ik ken hebben schoonmakers voor thuis, heerlijk lijkt me dat.

Voor nu ga ik mij focussen op de grotere bedrijven die veel schoonmaakartikelen nodig hebben. Waar ze deze vandaan halen en hoe groot het assortiment is.

Wat is poetspapier?

Aller eerst, wat is poetspapier eigenljk? Als je ooit in de horeca hebt gewerkt dan zal dit wel bekend klinken. Die rollen papier die je in een dispenser ziet in de keuken of bij de bar. Dat heet dus poetspapier. Best logische eigenlijk. Toen ik de uitleg las herkende ik het gelijk. Alleen dacht ik dat je dat gewoon een keukenrol noemde. Maar hier zitten dus verschillen in. De verschillen zijn vooral waar je het voor gebruikt. Je kunt het ook als een keukenrol gebruiken, of als een toiletrol. Wat er ook onder valt is industriepapier. Dit is voor grotere werkplekken die erg vies worden. Denk aan een autogarage of een fabriek.

Waar koop je zoiets?

Wie had dat gedacht, dat er een hele wereld bij poetspapier komt kijken. En dan nog de vraag waar koop je zoiets? Er bestaan groothandels in schoonmaak artikelen. Ook weer best handig. De beste schoonmaak groothandel die ik ben tegengekomen is 123toilet.  Zij hebben alles uitgelegd per product waar je bepaalde artikelen het beste voor kunt gebruiken. Wat mij opviel is dat zij ook uitleggen welke merken zij het beste vinden, en die dus verkopen.

Vergeet de schoonmakers niet

Om samen te vatten, ben ik versteld van de hoeveelheid schoonmaakartikelen en de verschillende benamingen ervoor. Ik had er nooit veel aandacht aan besteed, maar toch wordt elk kantoorgebouw schoongemaakt. Alle schoonmakers moeten weer schoonmaakspullen hebben. Die spullen worden gekocht bij een groothandel. En zo is de cirkel van deze blog weer rond.

Wat ik als laatste wil meegeven: vergeet de schoonmakers niet, zonder hun zou het soms echt een puinzooi zijn.

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Ontdek de beste spaarbanken: vergelijk en kies je spaarrekening

Als je je zuurverdiende geld opzij zet, wil je er zeker van zijn dat...

De perfecte eetkamerstoelen online kopen: een simpele stap-voor-stap handleiding

Heb je ooit nagedacht over de mogelijkheden die online winkelen voor eetkamerstoelen met zich...

Ontgift je lichaam met een detox sapkuur van dr....

Voel je je de laatste tijd een beetje traag? Heb je het gevoel dat...

Je hbo marketing diploma halen? ontdek de voordelen van...

De wereld van marketing is dynamisch en altijd in beweging. Om bij te blijven,...

Privé leasen zonder zorgen: ontdek de voordelen!

Je hebt vast weleens gehoord van private lease, maar wat houdt het precies in...

De ultieme tips voor het kiezen van jouw telefoon-...

Ben je op zoek naar een nieuw hoesje voor je telefoon of iPad? Geen...

Populaire categorieën

Comments