Een veiliger huis, creëer je zo!

0
847

Niets is fijner dan in een huis wonen waar je je veilig voelt. En toch is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Veiligheid is vooral een gevoel maar dit gevoel kun je wel creëren door te zorgen voor de juiste omstandigheden. Het kan zijn dat je je veilig voelt, wetende dat de deur niet op slot zit, maar het gevoel wordt waarschijnlijk extra versterkt wanneer je de deur wel op slot doet. Nu zijn  er nog een aantal manieren die je een veiliger gevoel in huis geven.

Betere sloten

Het lijkt wat voor de hand liggend maar niets is minder waar. Betere sloten op de deur zetten maakt een heel groot verschil. Inbrekers zijn vaak in staat om veel sloten open te breken dus je kunt je voorstellen dat een beter slot zorgt voor een grote opgave voor iemand die het huis in wilt komen. Sommige sloten zijn bijna niet kapot te krijgen, dit geeft een heel veilig gevoel. Zeker wanneer je weg bent van huis.

Kunnen zien wie er aanbelt

Een camera bij het huis kan heel rustgevend zijn omdat je van te voren al kan zien wie er voor de deur staat. Er zijn deurbellen met een camera maar je kan ook kiezen voor camera’s om het huis. Hierdoor weet je het meteen als er iets mis is en bovendien schrikken camera’s ook inbrekers af. Het laatste wat ze willen is gezien worden, en camera’s kan voor veel bewijs zorgen. Het is wel belangrijk dat deze camera’s moeilijk te bereiken zijn, zodat iemand ze niet kan pakken.

Zorg dat er niets in het zicht ligt

Mensen die het huis in willen komen, weten vaak ook dat er wat te halen valt. Daarom is het belangrijk dat je spullen van waarde niet in het zicht laat liggen. Dit geldt voor auto’s, maar ook voor huizen. Natuurlijk hoef je de televisie niet in de kast te zetten wanneer je weg van huis bent, maar Ipads en kleinere duurdere apparaten kunnen beter veilig opgeborgen worden.

Schaf apparatuur aan

Ook binnen is het mogelijk om apparatuur aan te schaffen die het huis een stuk beter beveiligd. Een mistalarm gaat af zodra er mensen in huis zijn die daar niet horen. Een mistalarm heeft een mistgenerator die zorgt voor zoveel mist in de kamer waardoor een inbreker al het zicht verliest en niets meer kan pakken en niet meer kan bepalen waar de uitgang is. In deze tijd is het mogelijk om hulp in te schakelen.