Ken jij deze bijzondere Jack Daniels whisky variant al?

0
858

Het whiskymerk Jack Daniels is wereldwijd een absoluut begrip. De drank heeft een typische smaak die elke whiskyliefhebber direct zal herkennen. Wat veel mensen niet weten is dat Jack Daniels wordt geproduceerd in een piepklein dorpje in de Verenigde Staten, Lynchburg, dat slechts 600 inwoners telt. Iets meer dan de helft van het dorp werkt in de fabrieken van Jack Daniels. En daar brouwen ze verschillende soorten Jack Daniels whisky, waaronder een aantal zeer bijzondere.

Whiskey met een paar vleugjes honing

Eén van de vele verschillende soorten whisky smaken die Jack Daniels op de markt heeft gebracht, is de Jack Daniels Honey. Deze drank kenmerkt zich doordat er aan de gebruikelijke whisky maar liefst drie verschillende soorten honing zijn toegevoegd. Door de toevoeging van de honing wordt de smaak van de whiskey een stuk minder overweldigend. Deze variant is dus bij uitstek geschikt voor mensen die whiskey op zich wel lekker vinden, maar de pure whiskey als net wat te sterk ervaren. 

Jack Daniels Honey kun je drinken als shot of gewoon lekker op de traditionele manier in een whiskyglas. Wanneer je deze drank als shot serveert, is het aan te bevelen deze zo koud als mogelijk te maken. Dat komt de smaak namelijk behoorlijk ten goede. Verder is deze variant van de traditionele Jack Daniels whiskey uitermate geschikt om te gebruiken in cocktails. Met name wanneer je de cocktail wat zoeter wilt laten smaken, is de Jack Daniels Honey een uitstekend keuze.

Leren whiskey drinken

Niet iedereen is dol op het drinken van whiskey. Het is dan ook een drank die je moet leren drinken. Wanneer je onder de verkeerde omstandigheden voor het eerst kennis maakt met whiskey is de kans groot dat je er ook gelijk een afkeer van krijgt. De beste manier om whiskey te leren drinken is door een glas whiskey naast je neer te zetten op een rustige avond waar je gewoon even lekker wilt relaxen.  Je kunt er voor kiezen de whiskey te koelen door er een ijsblokje in te doen, maar kenners zullen dat absoluut afwijzen. 

De smaak verandert namelijk wanneer het ijsblokje smelt en het water zich vermengt met de whiskey. Wil je de whisky wat koeler drinken, dan kun je hem dus beter in de koelkast bewaren. Een andere manier om subtiel kennis te maken met whiskey is door deze te verwerken in een nagerecht, gecombineerd met bijvoorbeeld ijs. We gaven al aan dat ook de Jack Daniels Honey whiskey is hiervoor uitermate geschikt.