Let’s get lost met een USB kabel

USB kabels worden tegenwoordig veel vaker gebruikt. Een aantal jaar terug werden ze alleen nog gebruikt als verbinding tussen computer en een printer of scanner, maar tegenwoordig vind je op nog veel meer apparaten een USB aansluiting. Wat is er zo interessant aan USB aansluitingen om deze te gebruiken bij steeds meer apparaten? Hiervoor is eigenlijk één hoofdreden. De kabeltjes en connectoren zijn goedkoop te maken. Omdat de productie goedkoop is in grote hoeveelheden, werden grote hoeveelheden apparatuur voorzien van USB aansluitingen. Steeds meer producenten gingen dus de USB connectoren gebruiken op hun apparatuur, waardoor er steeds meer USB kabels in huis kwamen bij de consumenten. Dit zorgde voor een domino-effect. Waarom niet gebruik maken van de grote hoeveelheden USB kabels bij mensen thuis? De laatste producenten konden niet meer achterblijven om hun apparaten niet te voorzien van USB aansluitingen.

Voeding via een USB kabel

Bijna ieder mobiel apparaat kun je tegenwoordig opladen door middel van een USB kabel. Dit biedt een groot voordeel voor de consument. Waar je voorheen voor ieder apparaat een snoertje voor in huis had om het op te laden, heb je nu genoeg aan alleen een USB kabeltje. Natuurlijk kun je je apparaten dan niet gelijktijdig opladen, maar het principe is duidelijk. Waar je vroeger je apparaten oplaadde met kabeltjes met zogenoemde DC pluggen, kun je dit nu af met USB kabeltjes. DC pluggen waren ook zeer onhandig, omdat ze allemaal een andere afmeting plug hadden. Als je dan je oplaadkabel kwijt was, kon je geen andere kabel kopen en was je apparaat dus ook meteen bijna waardeloos. Als je lader kapot was dan was het hetzelfde geval. Je kon je apparaat niet meer opladen, dus kon je het apparaat niet meer gebruiken. Tegenwoordig kun je het dus af met een USB kabel en een nieuw kabeltje heb je al voor een paar euro!

Na een aantal overduidelijke praktische voordelen aan de USB kabel benoemd te hebben, komt hier een iets ingewikkeldere uitleg over wanneer je nu een goede kabel hebt. Bij voeding via een USB kabel is het wenselijk dat er minimaal 2 Ampère wordt afgegeven. Dit is namelijk nodig voor het opladen van een moderne smartphone of tablet. Een lager vermogen als 2 Ampère kan er namelijk voor zorgen dat de oplaadtijd langer wordt en het apparaat misschien zelfs langzaam leegloopt. De aderdikte bij een USB kabel is ook belangrijk. Het is belangrijk dat het minimaal een dikte heeft van AWG24. Dikker is nog beter dus. Maar wat is dan een dikkere AWG? AWG22 is dikker en AWG26 is dunner, dus hoe lager de waarde, hoe dikker de kabel is.

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Op wat voor manier dragen sommige soorten planten bij...

De meeste mensen kennen de tijd dat ze op reis zijn als een moment...

Wat voor verandering betekent het voor jade en gio...

Samenwonen is een grote stap in het leven van iedereen. Het is een transformatie...

Is het tijd voor die verbouwing?

Iedereen heeft het wel in huis, dat ene plekje wat je al jaren lang...

Ervaar jij jouw trap ook steeds meer als een...

De meeste woningen in Nederland zijn niet toekomstbestendig wanneer het gaat over oud worden....

Hoe vind je informatie betreffende lokale vacatures in wonen...

Wil je graag de meest recente informatie betreffende lokale vacatures in wonen plus...

Welke kledingmerken bieden leuke kidskleding aan?

Geniet van de leukste kidskledingmerken voor travelers Als je op zoek bent naar leuke...

Populaire categorieën

Comments