4 Tips om je nachtrust te verbeteren

0
688

Er zijn talloze artikelen en onderzoeken die het belang van een goede nachtrust benadrukken. Maar wat betekent dat eigenlijk? Slaap is essentieel voor onze gezondheid en ons welzijn. Helaas komt niet iedereen altijd toe aan een kwalitatief goede nachtrust, waardoor men soms toch vermoeid en onuitgerust wakker wordt. In deze blogpost gaan we het daarom hebben over goed slapen, en hoe je ervoor kunt zorgen dat ook jij aan een goede nachtrust komt en de dagen fris en fruitig kunt beginnen.

Slapen voor gezondheid

Een goede nachtrust is essentieel voor onze gezondheid. Het helpt ons om de hele dag gefocust, productief en energiek te blijven. Gebrek aan slaap kan op den duur leiden tot een aantal ernstige gezondheidsproblemen, waaronder obesitas, hartaandoeningen en diabetes. Door elke nacht voldoende goede slaap te krijgen, kunnen we onze algehele gezondheid en welzijn verbeteren. Toch slaapt niet iedereen altijd even goed, en daar kunnen verschillende factoren schuldig aan zijn. Daarom volgen hier vier tips om de nachtrust te bevorderen:

Tip 1: beeldschermen uit

Probeer minstens een half uur, maar idealiter een uur voor het slapengaan niet meer naar beeldschermen te kijken. Het licht dat van beeldschermen af komt onderdrukt namelijk de aanmaak van melatonine, het hormoon dat ons helpt om in slaap te vallen. Zet dus ruim voordat je gaat slapen de televisie uit, en probeer ook niet meer op je telefoon te kijken. In plaats daarvan kun je het laatste uur voor het slapengaan gebruiken om bijvoorbeeld een boek te lezen. Dit helpt je ogen moe te maken en geeft aan je hersenen het signaal door dat het tijd is om af te bouwen en te gaan slapen.

Tip 2: niet eten voor het slapengaan

Hoe verleidelijk het ook is om 's avonds na het eten nog wat te snacken, zoals een zakje chips of een reep chocolade, het is beter om niet met een volle maag naar bed te gaan. Allereerst geeft eten ons energie, en die energie heb je voor het slapen gaan echt niet meer nodig. Bovendien is het best onprettig als je met een propvolle maag in bed ligt, en kan het voor vervelende symptomen zoals zure oprispingen zorgen.

Tip 3: zorg voor een slaapruimte die de nachtrust bevordert

Zorg dat je slaapkamer een ruimte is waar je helemaal tot rust kunt komen en diepe slaap bevordert. Bijvoorbeeld door voor het slapengaan het raam open te hebben zodat er voldoende frisse lucht naar binnen komt. Ook slaap je dieper als er zo min mogelijk licht de kamer in komt. Zorg voor verduisterende gordijnen, of slaap met een slaapmasker op voor complete verduistering. Gevoelig voor geluiden? Doe dan oordoppen in.

Tip 4: zorg voor een goed bed

Niets is zo belangrijk voor een goede nachtrust als een comfortabel bed. Als je geen lekker bed hebt, kan dat je nachtrust flink in de weg zitten. Bovendien kunnen er op den duur ook lichamelijke klachten ontstaan, zoals rugpijn, als je bijvoorbeeld geen goed matras hebt. M line bedden zijn stevige, comfortabele bedden van goede kwaliteit, en dan ook zeker aan te raden. Bovendien kun je bij M line ook terecht voor andere accessoires om je slaap te bevorderen, bijvoorbeeld een reiskussen zodat je ook in het vliegtuig beter kunt slapen!