Nuttige cadeaus voor de babyshower of de kraamvisite

0
642
Bron: Kidslabel.nl

De toekomstige moeder zal moeten worden voorzien van praktische, nuttige en leuke cadeaus. De aankomende moeders hebben het vaak moeilijk om een inschatting te maken welke babyshower cadeaus echt nodig zijn. Vaak worden er schattige cadeaus gegeven op een babyshower die niet nuttig zijn voor de kersverse mama. Het dan ook belangrijk om na te denken over het cadeau dat je wilt gaan geven. Wat zijn de behoeftes van mama en haar pasgeboren baby? Is het haar eerste kindje? Hieronder lees je over kraamcadeaus die praktisch, nuttig en ook nog eens leuk zijn om te geven.

Rompertjes

Een set rompertjes is altijd handig om te hebben. Er zijn veel verschillende soorten rompertjes en broekjes verkrijgbaar. Zo zijn er rompertjes met capuchon, of met een opgestikte beer, schattige bloemetjes of kun je ze laten bedrukken met de naam van het kindje.

Slabbetjes

Slabbetjes zijn ook erg handig. Vaak worden er op babyshowers schattige slabbetjes gegeven, maar deze zijn vaak niet zo praktisch qua materiaal. Een goed slabbetje absorbeert gemakkelijk en moet ook goed te wassen zijn om alle vlekken eruit te krijgen. Er zijn verschillende soorten slabbetjes verkrijgbaar, maar het beste is om 100% katoen te nemen als kraamcadeau.

Sokjes of mutsjes

Net als rompertjes is er misschien behoefte aan warme sokjes of een mutsje. In de winter kan het erg koud zijn en dan is het fijn om een setje warme sokjes of een mutsje te hebben. Deze cadeaus worden vaak niet zo snel gegeven, maar ze zijn wel erg handig.

Hydrofiele doekjes

Hydrofiele doekjes zijn ook erg populair onder kersverse moeders. Deze doeken kunnen gebruikt worden om het kindje schoon te maken of om hem af te drogen na het badje. Ze zijn vaak van goede kwaliteit en blijven lang mooi.

Slaapzak voor de baby

Een slaapzak voor de baby kan ook zeer handig zijn, zeker in de winter, dan is het een goed idee om een slaapzak voor de baby te geven. In de zomer kan de baby vaak nog wel onder een dun dekentje liggen, maar in de winter in de winter natuurlijk niet. Een slaapzak is dan erg handig omdat de baby het niet te koud en niet te warm heeft.

Verzorgingsproducten

Wie verzorgingsproducten als babyshower of kraamcadeau wilt geven, doet er verstandig aan om dit vooraf even af te stemmen met de ouders. Niet iedereen heeft dezelfde voorkeur voor een bepaald merk of heeft een andere mening over producten. Hieronder zie je een aantal verzorgingsproducten die handig kunnen zijn voor de ouders.

  • Nagelschaartje
  • Flessenborsteltje voor het reinigen van flesjes
  • Thermometer voor in bad
  • Thermometer voor als het kindje ziek is
  • Neuszuiger
  • Voedingskussen voor mama
  • Aankleedkussen voor op de commode of onderweg
  • Luiers zijn altijd handig

Hopelijk heb je met deze tips een goed idee gekregen over welk cadeau je wilt gaan geven. Veel plezier op de babyshower of kraamvisite!