Jouw huis, jouw inrichting!

0
416

Hoe zit het met jouw interieur design? Ben je blij met de look en feel van je woonkamer, slaapkamer, hal bij de voordeur en zelfs je toiletruimte? Of zou het allemaal nog nét iets beter, mooier én gaver kunnen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Dan is het maar goed dat je hier beland bent, want we gaan je alle ins-en-outsgeven over hoe je jouw ruimtes weer helemaal nieuw leven in blaast. Alvast een eerst tipje van de sluier; een schilderij met een Schotse Hooglander of een schilderij met een tijger maakt eigenlijk elke ruimte beter. 

 

Functioneel en zo

 

Voordat je je nieuwe accentmuur gaat schilderen; voordat je zelfs maar je bank en stoelen voor de vierde keer in twee weken omwisselt; voordat je iets doet aan een van de ruimtes waar je iets wil veranderen, doe eerst het volgende: vraag je af wat je wil dat de functie is van de ruimtes, én of de huidige inrichting daaraan voldoet. Kijk eens naar je woonkamer, bijvoorbeeld; gebruik je deze enkel voor ontspanning? En wat houdt die ontspanning in; ben je een gamer, kijk je veel films of lees je alleen maar de hele dag boeken als het even kan? Wie weet werk je thuis, en zou je ook graag een werkruimte in je woonkamer installeren. Of misschien hou je wel heel erg van koken voor je vrienden of familie, en wil je een goede ruimte hebben om mensen in te kunnen ontvangen. Al die dingen maken samen een woonkamer, en het is goed om eerst te weten wat je van een ruimte wil, voordat je de inrichting gaat veranderen. Hetzelfde geldt uiteraard voor je slaapkamer, je hal en elke andere ruimte. Al hoop ik niet dat je thuis wil werken in het halletje bij je voordeur!

 

Een paar details 

 

Vaak zit de sfeerverandering van een ruimte hem in een paar kleine details. De toevoeging van een goed schilderij met een Schotse Hooglander of een schilderij met een tijger doet al heel veel, en iets als een accentmuur kan al de hele vorm en het gevoel van een ruimte aanpassen. Houdt bij alle ruimtes de verschillende functies in de gaten, de sfeer die er daarvoor moet hangen én het soort interieur design wat je zelf mooi vindt. Jouw huis, jouw sfeer!

 

Begin bij de details als je je huis een opknapbeurt geeft. Wat andere kleuren, een andere inrichting, alles mag. Decoreer ze!