Scriptie schrijven? Hier moet je op letten!

Iedere student van een hogeschool is er wel mee bekend. Al vanaf het eerste uur van de eerste schooldag op de hogeschool, waarschuwen de docenten je voor je scriptie. Neem deze niet te licht op, zorg dat je goed voorbereid bent en vooral start niet op het laatste moment. Eigenlijk komt overal die scriptie in het 4e jaar wel terug of wordt er naar verwezen. Lever je in het eerste jaar geen maatwerk op of lever je jouw project te laat in? Dan kom je er vaak dan nog wel mee weg, maar het eerste wat je gelijk te horen krijgt is dat je dit met je scriptie echt niet kunt maken. Enigszins is het bang maken, anderzijds willen de docenten natuurlijk dat je in één keer je scriptie haalt en ook een mooie rapport schrijft. Mijn docenten waren precies hetzelfde en gaven mij nog een aantal goede tips!

Waarom, waarom en waarom

De eerste les die mijn docent mij gaf toen ik bijna met mijn scriptie moest beginnen was het altijd blijven doorvragen. Hij gaf aan dat bij elk antwoord dat ik kreeg van bijvoorbeeld mijn bedrijfsbegeleider of respondent ik minstens drie keer de waarom vraag moet stellen. Niet alleen het naadje van de kous moest achterhaald worden, ook de gedachte en elke reden achter een antwoord moest worden achterhaald. Deze tip hielp mij enorm goed, ik had niet zo'n standaard rapport met antwoorden die rechtstreeks van de eerste website afgehaald konden worden, ik had echt kwalitatieve gegevens vergaard. Aan de hand van de enorme hoeveelheid informatie met achterliggende gedachten kon ik gericht en professionele aanbevelingen aan mijn stagebedrijf opleveren. Daarnaast is het ook van groot belang dat je een scriptie enigszins beknopt houdt. Niet alleen houd je zelf meer overzicht, ook voor de toekomstige lezers is dit een stuk fijner!

Stijl en opmaak

Veel mensen vergeten bij hun scriptie nog wel eens dat stijl en opmaak een enorm groot onderdeel van een scriptie is. Het oog wil natuurlijk ook wat en een scriptie zonder de juiste stijl en opmaak leid de lezer vaak snel af. Ook standaard dingen zoals je managementsamenvatting vertalen in het engels is van groot belang. Het is één van de verplichte dingen en het zou zonde zijn als je hierop niet gelijk afstudeert. Als laatste is het op tijd inleveren van je producten van enorm groot belang. Plan deadlines met ruime marges in, zo kom je niet voor onverwachte situaties te staan. Voor je scriptie gelden geen versoepelende maatregelen of een leraar die je matst als je te laat bent. Succes en denk aan alles waar je docenten je al 4 jaar lang op hebben voorbereid!

Gerelateerde berichten

Ook leuk om te lezen

Hoe Social Media Marketing en Linkbuilding je Bedrijf Laten...

Er zijn veel manieren om je bedrijf te laten groeien, maar niets is zo...

Waarom nieuwe traptreden een verschil maken

Als je je huis wilt opfrissen, is het vernieuwen van de traptreden een geweldige...

Het belang van goede wintersportkleding

Wanneer je op wintersport gaat, is het essentieel dat je goed voorbereid bent. Dit...

Een betoverende kerst: inspiratie voor perfecte cadeaus

Kerstmis staat voor de deur, en dat betekent dat het tijd is om na...

De basis van beleggen: ETFs versus beleggingsfondsen

Beleggen kan overweldigend lijken, vooral als je nieuw bent in de wereld van financi├źn....

Drie manieren om je gevel een opknapbeurt te geven

Bevalt het aanzicht van je huis je niet meer? Is de woning verouderd en...

Populaire categorie├źn

Comments